Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ismerkedés a neten

2009.04.08
 

Azt hiszem mindenkiben felmerült már a kérdés, hogy kialakulhat-e egy szerelem netkapcsolaton belül megismert valakivel, akit igatán nem is ismer?
Igennel kell válaszolnom. Mindannak ellenére, hogy sok mindent tudsz róla, mégsem ismered igazán. Arctalanul, hangtalanul, csak a másik stílusát látod, esetleg egy küldött kép társaságában. A stílus maga az ember, mégis más, mint az élő beszélgetés, ahol látod a másik mimikáját, szemvillanásait, félmosolyát... Eljön a telefonálás ideje is, ami azért fontos, mert a hang sok mindent elárul a másikról, fontossá válik a hangsúly, az ahogy kimondott szó.
A neten -legyen az chat, msn, blog- sok időt töltesz el a másikkal, gyakran többet, mint amennyit a valós életben töltenél, hiszen nincs felesleges körítés, bármikor leülhettek a géphez, nem baj, ha kócos vagy, ha a konyhában fő az ebéd közben, ha csak egy szál bugyi/alsó van rajtad, friss pattanást fedezel fel a homlokodon...és szinte nullára redukálható a lebukás veszélye.
Gyakran olyan titkok tudója leszel, amiről talán nem is beszélnétek élőben, vagy csak jóval később. Az arctalanság oldottabbá tesz mindenkit, feltárod a lelked, az addig féltve őrzött titkaidat, a meg nem valósult szexuális ábrándjaidat, és persze a hétköznapjaid jelentéktelen történéseit is.
Egyszerre azt veszed észre, hogy hiányoznak a beszélgetések, majdnem közömbössé válik a másik külleme, kinézete, mert leginkább a lelkébe szerettél bele, lelkével együtt elfogadod a testét is. Vágysz a közelségére, arra, hogy megérinthesd valósan is, hogy megfogja a kezedet, és te megsímogasd a fejét. Életszerűvé kezd válni a valótlan. Furcsa vonzódás ez, mert az életben többnyire a testet látod meg először, van, aki a szemet, a lábat, feneket, melleket, vagy a kezet részesíti előnyben. A lelket csak később fedezed fel. A virtuális világban fordítva működnek a dolgok. Persze mindenkit isten óvjon a csalódástól, néha nem egyszerű szembesülni a valós képpel.
Mindegy! Szeretni jó dolog, mert egy kicsit magunkat is szerethetjük a másikban.

 

Napjainkban egyre többen szereznek barátokat, vagy lelik meg akár az igaz szerelmet a világhálón keresztül: a hazai internetezők 45 százaléka használja vagy használta már a netet társkeresésre. Rendszeresen minden tizedik felhasználó él ezzel a lehetőséggel. Az online párkeresésben a nők lényegesen jobb esélyekkel indulnak, mint a férfiak: előbbieknek mindössze 3, utóbbiaknak 15 százaléka látogat rendszeresen ilyen témájú oldalakat. Így egy társkereső hölgyre hat-hét partnerét kereső férfi jut.

A világhálón is befuthat az igazi 

Az interneten elsősorban a fiatalok keresnek társat: szinte minden második 30 év alatti internetező használta már a világhálót erre a célra, míg az ötven feletti korosztálynak csak a negyede. A lakóhelyet vizsgálva nem fedezhető fel ilyen különbség: a budapesti internet használók közel azonos arányban ismerkednek online, mint a más városokban vagy a kisebb településeken élők.

Annak ellenére, hogy a magyarországi internetezők többsége még nem próbálta ki a netes párkeresést, kétharmaduk mégis úgy véli: a világhálón keresztül is ki lehet alakítani tartós kapcsolatot. A megkérdezettek fele pedig azt is gondolja, hogy az interneten könnyebb partnert találni, mint más módon.

Gyakran hamis információkat adnak meg magukról

Érdekes, hogy az internet használók 87 százaléka szerint a partnert keresők gyakran valótlant állítanak magukról annak érdekében, hogy jobb színben tüntessék fel magukat - e tekintetben egyébként a nők némiképp gyanakvóbbak, mint a férfiak. Bizalmatlanságuk nem is teljesen alaptalan, hiszen a társkeresők több mint egynegyede - saját bevallása szerint - közölt már hamis információt magáról. 

A világhálón társ után keresgélők több mint fele komoly párkapcsolatot szeretne kialakítani, közel egyharmaduk viszont csak egy kis flörtre vágyik. Az internetezők egynegyede keres elsősorban szexpartnert - utóbbi a nők 6, a férfiaknak viszont közel 40 százalékára igaz. Bár a társra vágyók inkább preferálják a kifejezetten társ-, illetve partnerkeresésre szakosodott weboldalakat, többségük - jellemzően a fiatalabbak - chaten keresztül is szokott ismerkedni.

A neten felszabadultabb az ismerkedés

Az online társkeresés előnyeiről megoszlik az e téren már tapasztalattal rendelkezők véleménye. Legtöbben - a megkérdezettek 36 százaléka - azt emelték ki, hogy az interneten sokkal felszabadultabban tudnak ismerkedni, egynegyedük viszont elsősorban azért választja a világhálót, mert így sokkal több potenciális partnerrel léphet kapcsolatba, mint egyébként. Természetesen vannak, akik számára a kényelmi szempontok a legfontosabbak, az anonimitás lehetőségét azonban mindössze 7 százalékuk sorolta az első helyre - utóbbi szempont elsősorban a nők körében bír döntő jelentőséggel.

A nők csalódnak a személyes találkozón 

Természetesen az internetes társkeresés végső célja legtöbbször a személyes kontaktus. Ugyan az online társkereső oldalakat látogatók több mint 70 százaléka eljutott már a személyes találkozásig, közülük minden második ember - főként a nők - csalódásként élte meg a randevút. Ennek ellenére az interneten társat keresők 28 százalékának már sikerült ily módon komoly párkapcsolatot kialakítania - igaz, még ez sem garancia az online ismerkedés felfüggesztésére, hiszen az ilyen weboldalakat látogatók egyötödének már van társa.

VONZÓ LÁNY ADATLAPOK KÉSZÍTÉSE

Nem nehéz olyan lány adatlapot kreálni egy-egy netes társkereső oldalon, amire nem fognak írni elszánt férfiemberek, akik a szöveg- és fényképmentes adatlapokra is képesek valami sablonlevélkét küldeni! Fotós – méghozzá egyértelműen modellt ábrázoló, nagyon-nagyon-nagyon beállított – adatlapok meg aztán pláne tonnaszám kapják a jelentkezőket, pedig 3 km-ről is bűzlik, hogy egy szórakozni vágyó csibész kamuja.

Alaptézisként elmondható, hogy egy jó külsővel rendelkező lány, ha felrakja fotóit, akkor máris elintézte a munka dandárrészét. A férfiak vizuális típusok, így egy csinos hölgy látványa azonnal beindítja náluk a vadászösztönt. A lelki összhangot is keresőknek pedig olyan szöveget kell összehozniuk, amely sokat elárul írójukról! Ha nem adják ki magukat az emberek nem is lesznek képesek megfelelő stílusú partnert találni. 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Hol Talalok egy szep holgyet?

(Dr.Kobacz Imre, 2010.01.14 16:21)

A szex lesz a legfontosabb nekunk akarki is lesz

bratislava

(Zsazsa, 2010.01.03 19:18)

szuper,ha ismerkedhetsz a neten ha birod a szovegét.

Pécs,Ybl ..u.6

(dr.Kobácz Imre, 2009.11.25 11:38)

Laza,kötetlen hölgy ismerettsdégét keresem.